maandag 10 december 2007

Foto's

In een order van groot gewicht staat dat het militairen is verboden foto’s van de base te publiceren op internet. Ook operationele informatie en foto’s van operaties vallen daaronder maar dat is niet nieuw. Foto’s maak je, zo is de gedachte, uitsluitend voor huiselijk gebruik. En daar valt het delen van je plaatjes via internet dus niet onder.
Natuurlijk had ik graag van mijn eigen cameraatje gebruik gemaakt om af en toe een beeld over te kunnen brengen van het leven en werken in Uruzgan. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden. En mijn FAB noch een Afghaanse berg geven de operationele geheimen prijs.
Er rest mij echter niets anders dan gebruik te maken van foto’s die defensie zelf heeft vrijgegeven. Foto’s die te vinden zijn op de open bronnen van defensie of in de officiële media verschijnen zijn gescreend en hebben de censuur doorstaan. Daaraan kleeft geen enkel operationeel gevaar.

1 opmerking:

Puyman-Post zei

Geen foto's!!! .. betetkent dat dan ook dat we je niet zullen zien tussen de slinger met een puntmutsje en een rode kop omdat het je maar niet lukt om de kaarsjes uit te blazen op je verjaardagstaart waarvan de kaarsjes steeds weer vlamvatten???

VAN HARTE NORBERT!!!... WE HOPEN DAT JE EEN LEUKE VERJAARDAG HEBT MORGEN

XX

Maria & Frans