donderdag 10 januari 2008

Herstel

Vandaag heb ik een dag meegelopen met de jongens van Herstel. Het meelopen met de verschillende eenheden heeft een dubbel doel. Ik krijg meer beeld en geluid bij wat het werk van mensen inhoudt en mensen leren mij op een andere manier kennen dan ‘even op bezoek tijdens de koffie’ .
Een dag bij Herstel betekent sleutelen. Vandaag heb ik een verdeelkap van de versnelling van een MB vervangen en een stuurpomp uit- en ingebouwd. Voor iemand die voor het eerst aan een auto staat te sleutelen ben ik best trots op mijzelf...
Verder heb ik gemerkt dat men het wel waarderen kan als ik mijzelf laat kennen en een dagje meeloop met de mannen en vrouwen op de werkvloer. Bovendien heb ik gezien hoeveel know how er is bij de mensen van Herstel. Naast de vele specialismen is de gemiddelde monteur ook nog eens erg breed opgeleid. Er worden MB’s, Patria’s, Fenneks, Bushmasters, YPR’en, Skania’s, Viertonners en weet ik wat nog meer gerepareerd en gemodificeerd. En overal zijn onderdelen en gereedschappen voor nodig waar een normaal mens nog nooit van gehoord heeft. En al die onderdelen zijn er wel of niet, moeten besteld worden of aangevuld, worden beheerd en in de administratie opgenomen of uitgeboekt wanneer ze worden gebruikt. Kortom, er bevind zich een hele wereld achter de aanduiding Herstel.
En dan ben ik vandaag alleen nog maar bij de afdeling voertuigen geweest. Misschien kom ik er deze uitzending ook nog aan toe om bij de elektromonteurs, wapenherstellers en andere specialismen mee te lopen.

1 opmerking:

Erwin Kamp, Humanistisch raadsman zei

Beste Norbert,

Ook hier op Curacao houdt het nieuws over de gewonde en gesneuvelde militairen de mensen bezig. Ik heb de afgelopen week veel aan jullie moeten denken. Ik wens jou en de uitgezonden mensen heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Met collegiale groeten,

Erwin Kamp