dinsdag 12 februari 2008

Zelfzorg

Geweldig om te zien hoe mensen voor zichzelf zorgen. Of voor elkaar, maar dat is eigenlijk hetzelfde als je de volgende spreuk mag geloven: "Alléén maar voor jezelf zorgen is hetzelfde als slecht voor jezelf zorgen," één van de 'wijsheden' waar ik ons dagelijks overleg met hulpverleners, het sociaal medisch team, mee open.
Bij de Herstel, de mensen die aan voertuigen sleutelen en knutselen, hebben ze een eigen bar gemaakt. In een tweetal containers is een bank getimmerd, een motorblok omgetoverd tot salontafel met glazen tafelblad, een bar gemaakt, een Kachel met een hoofdletter gelast uit een oud watervat en andere restmaterialen en zijn er barkrukken van velgen en tafels van verpakkingsmateriaal gemaakt. De genie heeft een kleine donatie gedaan in de vorm van een raam. Met gepaste trots werd de Bar, ook met een Hoofdletter, geopend. De keuken had blikjes fris en bitterballen gedoneerd.
Het is een creatief bouwwerk geworden waar niet alleen deze club maar ook de komende rotaties nog veel mensen plezier van zullen hebben. Zeker als het zonneterras straks ook af is, de bankjes buiten rond de nieuwe vuurplaats staan en de avonden wat minder winters worden. Gelukkig weten sommige mensen hoe ze voor zichzelf moeten zorgen.

1 opmerking:

Ank van Harinxma zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.